12 september 2015

Windmill-team vs Euregio Boxteam Aachen

Zaterdag 12 september 2015 Rotterdam

Zaterdagavond heeft Xavier Köhlen moeten boksen in Rotterdam bij Sportschool van ’t Hof. Xavier komt uit voor het Euregio Boxteam Aachen en de tegenstander was het Windmill-team (afvaardiging van het Nederlands boksteam). Xavier had als tegenstander Delano James van Rotterdam, die erg gebrand was op een revanche nadat hij met de Nederlandse Kampioenschappen 2014 nipt had verloren in de finale partij.

Delano begon de wedstrijd zeer furieus en liet zien dat hij alles op alles wilde zetten om deze keer de partij winnend te beëindigen. Hij bleef continu druk zetten en iedere stoot was hard. Xavier wist het spervuur aan stoten redelijk goed te ontlopen en bokst achteruit onder de hoeken door draaiend mooi mee. De eerste ronde verliest hij. De tweede ronde weet Xavier op zijn naam te zetten met mooie bob en weave bewegingen en goede duidelijke “te harde” treffers te plaatsen. Ook de derde ronde was een loodzware maar zeer spannende ronde. Xavier weet met een zeer goede mind set deze ronde ook op zijn naam te zetten en haalt Delano James neer in de laatste 15 seconden met een harde linker hoek.

Delano hersteld zich goed van deze 8 tellen rust die hij krijgt van de Duitse ringrechter. Xavier zet nog 1 keer alles op alles en komt met zijn hoofd tegen Delano’s hoofd. De gong gaat en de zeer spannende wedstrijd is ten einde. Xavier wint deze wedstrijd met 3-0. Een verdiende uitslag waar hij heel hard voor heeft gewerkt, chapeau. Na de wedstrijd nog een ziekenhuis bezoek gedaan in Rotterdam om zijn hoofdwond te laten hechten, maar wel met een uiterst tevreden gevoel richting huiswaarts gereden.

Helaas hebben we als team met 5 tegen 1 partijen verloren. Er zaten enkele partijen bij die ook andersom hadden kunnen beslist worden, maar het blijft natuurlijk een jurysport die de ene keer gunstig en de andere keer ongunstig uitpakt. Al bij al een mooie boksavond met enkele zeer goede bokswedstrijden. Xavier, van harte gefeliciteerd met deze overwinning en veel succes richting ZNK in oktober en het NK in november. Ook de meegereisde toeschouwers wederom bedankt voor jullie komst en Loek ook super bedankt voor de super foto’s die je weer gemaakt hebt.

Contact

Trainingslocatie
Sporthal Munstergeleen
Pancratiusstraat 25
6151 CD Munstergeleen

Vragen?
boksschool@deamateur.nl

© Boksschool de Amateur