Recreantengroep

De recreantengroep is de niveaugroep tussen de beginnersgroep en de wedstrijdploeg. Voor een aantal boksers is dit een tussenstation voor anderen is dit de groep waar ze altijd in trainen. De ambitie van deze groep is lekker trainen, sociale contacten onderhouden en steeds weer nieuwe technieken en tactieken leren.

Inhoud van de trainingen van de recreantengroep

De trainingen in deze groep zijn gestructureerd opgebouwd. Er wordt gewerkt met een half jaar planning waarin alle technieken en tactieken terug komen. Op deze manier leren de boksers die uit de beginnersgroep komen nieuwe technieken en kunnen boksers die naar de wedstrijdploeg willen hun technieken verfijnen zodat ze klaar worden gestoomd voor het grote werk. Daarbij zijn we natuurlijk bezig met training en is met behulp van tussendoelen een weg uitgestippeld voor:

  • Kracht
  • Uithoudingsvermogen
  • Coördinatie
  • Herhaling van geleerde combinaties

Elke maand gaan we een stapje hoger en zullen de boksers opnieuw hader moeten werken om de doelstellingen te behalen. Om een voorbeeld te geven: bij de start van het seizoen maken we krachtsetjes van 3×20 herhalingen. Aan het einde van het seizoen (juli) zijn de krachtsetjes uitgegroeid tot 6×40 herhalingen. Dit noemen training met behulp van het overload principe.

Kan ik ook met deze groep mee trainen?

Je kunt met deze groep meetrainen als je de beginnersgroep doorlopen hebt of je bekend bent met de bokstechnieken (je hebt elders gebokst). Het is afhankelijk van je ambitie of je in deze groep wilt trainen of bij de wedstrijdploeg. De trainingen van de recreanten worden over het algemeen betiteld als iets rustiger. Zo wordt er bijvoorbeeld niet gesparred in deze groep. Wel beoefenen we het spelletje boksen maar op een manier waaraan iedereen kan meedoen zonder gevaar te lopen op een blessure.

Contact

Trainingslocatie
Sporthal Munstergeleen
Pancratiusstraat 25
6151 CD Munstergeleen

Vragen?
boksschool@deamateur.nl

© Boksschool de Amateur