17 augustus 2015

John en Constant op de Cubaanse Tour

Cursus Cubaans Boksen zaterdag 15 en zondag 16 augustus

Op zaterdag 15 en zondag 16 augustus heeft er in Aken (Duitsland) een trainers cursus plaats gevonden met als onderwerp: “TACTISCHE WEDSTRIJDHANDELINGEN IN DE  BOKSSPORT”.

Deze cursus werd gedoceerd door de uit België afkomstige Jo de Vrieze die sinds jaren de enige werkzame buitenlandse bokstrainer is bij de Cubaanse boksfederatie.  Cuba staat sinds meer dan 40 jaar onafgebroken aan de wereldtop in het Olympisch boksen (AOB) en neemt sinds 2 jaar succesvol deel aan de World Series of Boxing (WSB) met hun team Domadores.

 Het Cubaanse boksen staat vooral bekend voor haar verplaatsingstechnieken waarmee vlot wordt overgeschakeld van offensieve naar defensieve acties op de verschillende stootafstanden.

 Tijdens de cursus wordt door de docent via theoretische ondersteuning en vele praktische oefeningen inzicht meegeven aan de deelnemers over de basisprincipes en progressieve opbouw van deze resultaatbepalende tactische handelingen tijdens de bokswedstrijd.  Aan bod komen verplaatsingstechnieken, boksafstanden, aanval,verdediging, tegenaanval, … en de combinatie ervan.

John en Constant hebben deze cursus bijgewoond en hun reactie:

Een geweldig trainersseminar is voorbij! Het was zeer interessant en verhelderend met veel plezier erbij en een perfecte voorbereiding. En zoals het in het boksen bijna altijd gebruikelijk is met veel hartelijke bokscollega’s uit verschillende landen.

2015-08-16 17.31.18 2015-08-16 17.32.34

 

 

Contact

Trainingslocatie
Sporthal Munstergeleen
Pancratiusstraat 25
6151 CD Munstergeleen

Vragen?
boksschool@deamateur.nl

© Boksschool de Amateur