Wedstrijdgroep

De wedstrijdgroep van De Amateur bestaat niet louter uit wedstrijdboksers. Deze groep bestaat uit:

  • Wedstrijdboksers
  • Aankomende wedstrijdboksers
  • Oud wedstrijdboksers
  • Boksers die op dit niveau mee kunnen en willen trainen

Je kunt de benaming wedstrijdploeg dan ook beter zien als een niveau aanduiding. Tijdens deze trainingen ligt de intensiteit hoog en wordt er van de boskers verwacht dat ze een aantal technieken volledig beheersen.

Inhoud van de trainingen van de wedstrijdgroep

De trainingen worden verzorgd door Ger van Haen en John Huiveneers. Beide zijn oud wedstrijdboksers (niet onverdienstelijk) en weten wat er aan te pas komt om in een ring goed te presteren. De oefenstof die zij aanbieden bestaat uit een aantal componenten:

  • Techniek
  • Tactiek
  • Uithoudingsvermogen
  • Kracht
  • Coördinatie
  • Snelheid

Deze componenten worden niet afzonderlijk aangeboden zoals we dat wel eens zien in de sportwereld. Dit is natuurlijk vrij vreemd aangezien we bewegingen maken waarin alle componenten terug komen. De oefenvormen zijn dus totaal bewegingen waarbij het hele lichaam volledig belast wordt en er gevraagd wordt naar alle componenten. Alleen op deze manier wordt een bokser klaar gestoomd voor de ring.

Kan ik ook met deze groep mee trainen?

Zoals je elders op de site kunt lezen kun je zeker in deze groep terecht komen. Dit is afhankelijk van je niveau en je eigen ambitie. Als je aangeeft dat je wedstrijden wilt boksen wordt je in de gaten gehouden door de trainers en op het moment dat je er klaar voor bent stroom je door van de recreantengroep naar de wedstrijdploeg.

Wanneer kan ik wedstrijden boksen?

Vaak krijgen we de vraag: “Wanneer kan ik de ring in?”. Deze boksers zijn dan vaak 2 maanden bezig en verwachten klaar te zijn voor het grote moment. Allereerst willen we duidelijk maken dat wedstrijdboksen een gevaarlijke sport is waar je alleen aan moet deelnemen op het moment dat je topfit bent en volledig voorbereid. Dit is niet mogelijk in 2 maanden. Over het algemeen duurt het ca. 1 jaar voordat iemand klaar is om een wedstrijd te boksen. Dit is natuurlijk heel afhankelijk van je eigen inzet. Het kan eerder maar ook later zijn. De trainers van De Amateur zullen nooit een bokser de ring in laten gaan op het moment dat er twijfels zijn aan zijn of haar kunnen en inzet. Of je wedstrijden gaat boksen of niet wordt individueel bepaald.

Contact

Trainingslocatie
Sporthal Munstergeleen
Pancratiusstraat 25
6151 CD Munstergeleen

Vragen?
boksschool@deamateur.nl

© Boksschool de Amateur