17 augustus 2015

Persbericht Nederlandse Boksbond

Tweede plaats voor Peter Mullenberg op EK

Peter Mullenberg heeft een zilveren medaille in de klasse tot 81 kilo gewonnen op het EK in Samokov Bulgarije. De 27-jarige Apeldoorner moest in de finale met 3-0 zijn meerdere erkennen in de Ier Joe Ward. Twee jaar geleden eindigde Mullenberg ook al op de tweede plaats.

De pas 21-jarige Ier Joe Ward heeft een grote staat van dienst. Hij won in 2009 en 2010 de wereldtitel bij de junioren, in 2011 het Europees kampioenschap bij de senioren en in 2013 een bronzen medaille op het wereldkampioenschap.

De Nederlandse afvaardiging, bestaande uit in totaal vijf boksers onder leiding van bondscoach Hennie van Bemmel, kan terugkijken op een succesvol toernooi. Enrico Lacruz werd derde in de klasse tot 60 kilo en Max van der Pas struikelde weliswaar in de kwartfinale maar doordat de Pool Jablonski zijn halve finale partij won, mag hij met Mullenberg en Lacruz ook deelnemen aan het WK in oktober in Doha. De overige deelnemers waren Wouter Djokic en Roy Korving.

Bondscoach Hennie van Bemmel reageert in een email:

Graag wil ik iedereen bedanken voor de belangstelling , support ,aanmoedigingen en complimenten die deze groep boksers goed heeft gedaan. Dank ook aan iedereen die achter de schermen zo hard werken om het boksklimaat in Nederland te verbeteren. NBB bestuur, en medewerkers . NOC / NSF en defensie , namens het hele team dank daarvoor ! Natuurlijk het grootste compliment gaat naar de vijf boksers die naast twee medailles ook nog eens drie kwalificatieplekken voor het WK behaalden. Super dit jonge team! Een groot compliment voor de inbreng van Peter Mullenberg als oude rot in dit teamproces. En dank aan collega coach Goran Djokic voor de fijne en constructieve samenwerking het voorbije half jaar ! Als we elkaar vertrouwen en allemaal aan dezelfde kant van het touw trekken kan de progressie van het boksen alleen maar groter worden!

Bloemenhulde van boksers bij terugkeer op Schiphol

Directeur Peter Bonthuis en bestuurslid Alex van Klooster verwelkomden de succesvolle Nederlandse boksafvaardiging op Schiphol na terugkeer van het EK in Bulgarije. Vanzelfsprekend werden de boksers en bondscoach Hennie van Bemmel verrast met een bloemenhulde.

Peter-Mullenberg-terug-uit-EK Ploeg-terug-uit-EK Terug-uit-EK-2 Terug-uit-EK-3

 

 

Contact

Trainingslocatie
Sporthal Munstergeleen
Pancratiusstraat 25
6151 CD Munstergeleen

Vragen?
boksschool@deamateur.nl

© Boksschool de Amateur