12 oktober 2015

Xavier Köhlen en Wesley Haas op de ZNK 2015

Xavier Köhlen en Wesley Haas winnen beide hun wedstrijd(en) op de ZNK

Zaterdagavond 10 oktober zijn  wij opgereden naar RBV van ’t Hof (mooi gerenoveerde eigen boksgym)  te Rotterdam ivm de ¼ finale van het ZNK 2015. De loting had bepaald dat Xavier bij winst 2 dagen achter elkaar moest boksen. Eerst in Rotterdam en 1 dag later in Amsterdam (voor het ZNK), de grote bokssteden van Nederland. Xavier, Elite A-klasse Heren, weltergewicht t/m 69 kg, moest boksen tegen Djibi Diagne van Boksschool De Golden Gloves uit Eindhoven. Kenn Cremers deed wederom de warming-up en coaching met Xavier. Djibi was een iets kleinere bokser maar fysiek een sterke jongen. Hij bleef zoals verwacht in de vooruit boksen en Xavier moest nog ff wennen aan de stijl van deze tegenstander. Deze bleef druk zetten en maakte het Xavier niet makkelijk. De tweede ronde bokst Xavier een stuk scherper en weet deze ronde op zijn naam te zetten door harde en duidelijke treffers te scoren. Hij wordt zelf weinig geraakt wat in deze sport natuurlijk van wezenlijk belang is. Ook de derde ronde weet hij goed af te sluiten ondanks dat ze een keer flink met de hoofden tegen elkaar kwamen. Lekker weg draaiend en counterend wint hij deze wedstrijd met 3-0. Gefeliciteerd en op naar de volgende tegenstander, Delano James.

Wesley Haas bokste deze avond ook in Rotterdam een ¼ finale.

Wesley bokst in de Starters klasse Elite Heren halfzwaargewicht t/m 81 kg tegen Yassine Moustarih van Demirci Boxing Maastricht. Beide boksers laten een technisch verzorgd boksen zien. Yassine is een rechtsvoorstaande bokser (southpaw) wat altijd iets moeilijker is om tegen te boksen. Wesley had zich hier al op voorbereid en wist er goed mee om te gaan. Over en weer werden er goede stoten en combinaties gezet, wat het een aangename bokswedstrijd maakte om naar te kijken. Yassine bewoog veel met zijn boven lichaam maar stootte te veel op de goede dekking van Wesley die af en toe beter counterde en de betere treffers plaatste. Yassine werd op het laatst van de derde ronde een keer aangeteld voor 8 seconden en meteen erna ging de gong voor het einde van de wedstrijd. Wesley wordt uitgeroepen tot winnaar van deze ¼ finale wat inhoudt dat hij volgende week zaterdag de halve finale bokst in Rotterdam. Van harte gefeliciteerd Wesley en we wensen je veel succes voor de volgende wedstrijd aanstaande zaterdag.

Xavier Köhlen – Delano James

Zondag middag bokste Xavier de halve finale tegen Delano van RBV van ’t Hof uit Rotterdam in Amsterdam bij VBSK Albert Cuyp, een prachtige bokslokatie waar de toeschouwers maar net genoeg plaats hadden om alles te kunnen zien. In een mooi oud bokszaaltje kon Xavier zich goed opwarmen om tegen een zeer gemotiveerde Delano te gaan boksen. Buiten de ring hebben deze 2 toppers in deze gewichtsklasse t/m 69 kg een heel respectvolle en vriendschappelijke houding naar elkaar toe. Dit is mooi om te zien en maakt het ook extra fijn om met dit soort sporters te kunnen en mogen werken.

Het is de derde keer in 1 jaar tijd dat Xavier en Delano tegenover elkaar komen te staan. Xavier is vorig jaar in Rotterdam Nederlands Kampioen geworden in zijn eerste wedstrijd tegen Delano. 1 maand geleden heeft Xavier, uitkomend voor het Euregio Boxteam Aachen tegen Delano, uitkomend voor het Windmill-team, ook gewonnen. Beide keren prachtige wedstrijden waarin ze laten zien wat hoogstaand boksen is en dat ze zeer aan elkaar gewaagd zijn.

Deze wedstrijd bokst Delano iets rustiger in het begin. De hele wedstrijd is het een zeer boeiende wedstrijd waarin over en weer goede stoten en series van stoten worden geplaatst. Goed bewegend in alle richtingen en super gefocust maken zij er weer een prachtige partij van. Xavier heeft zeer goede reflexen en weet regelmatig goed te counteren na een mooie aanval van Delano. Xavier is net iets effectiever in zijn scores wat hem dan ook de terechte winnaar maakt. Mooi was ook dat Trainer Ton Dunk en zijn assistent ons feliciteerden en aangaf dat hij had genoten van het mooie tactische spelletje van beide boksers. Xavier, wederom van harte gefeliciteerd en veel succes met je finale partij.

Zeer vervelend is dat Delano, finalist van vorig jaar, nu niet mag boksen voor het NK. omdat alleen de finalisten van het NNK en ZNK deel mogen nemen aan het NK.

Iedereen, en zeker Loes, weer bedankt voor het steunen van onze boksers.

Tot aanstaande zaterdag en zondag, 17 oktober in Rotterdam Mesa Sport, van Berckenrodestraat 13, aanvang 19.00 uur en 18 oktober in Eindhoven Golden Gloves, Bedrijvenweg 9. Om 14.00 uur.

Contact

Trainingslocatie
Sporthal Munstergeleen
Pancratiusstraat 25
6151 CD Munstergeleen

Vragen?
boksschool@deamateur.nl

© Boksschool de Amateur