7 maart 2015

Kreismeisterschaften te Kempen 7 maart 2015

Wedstrijdverslag Kreismeisterschaften te Kempen zaterdag 7 maart 2015

In een eenvoudige sporthal met vriendelijke prijzen voor entree en consumpties en een goede sfeer hebben Evi Papadopoulos, Michaela Helmesova en Akram Essakkili hun partij kunnen boksen.

Evi

Evi Papadopoulos vs Chelsey Heijnen van Aleco Rozendaal in de Junior C- klasse t/m 60 kg.

Evi weerde zich kranig, maar kwam te laat op gang om de partij naar haar hand te zetten. Ze verloor haar partij nipt op punten en er waren weer duidelijk punten die voor verbetering vatbaar zijn. We weten dat ze beter kan, maar ze moet iets beter met de spanning leren omgaan en we moeten even de tijd nemen om de elementaire vaardigheden te verbeteren.

Akram

 Akram Essakkili vs Gökan Yilocacagi van Boksclub Meiderich in de Jeugd-klasse B 3×3 minuten t/m 56 kg.

Akram bokste zijn 8e partij.  Hij bokste weer een zeer sterke partij tegen een zwaardere en grotere bokser. Vol zelfvertrouwen  en de energie goed verdelend, plaatste hij weer goedgeplaatste en zeer harde stoten richting hoofd en lichaam. In de tweede ronde werd de handdoek door de trainer van de tegenstander in de ring gegooid om de partij te stoppen. Akram wint deze finale partij voor de Kreismeisterschaften door opgave in de 2e ronde. Van harte gefeliciteerd met deze 7e winst partij.

Michaela

Michaela Helmesova vs Katrin Katrin Hühn van BC Nordend Offenbach is een A-klasse partij 4×2 minuten t/m 60 kg

Michaela werd last minute opgeroepen om alsnog te boksen tegen een tegenstandster die driemaal zoveel partijen gebokst had als Michaela. Katrin, 52 partijen, waarvan meer dan de helft gewonnen. Michaela 16 gebokst waarvan 10 gewonnen. Michaela wilde aftastend beginnen, maar ze bedacht zich al erg snel en zette er behoorlijk de vaart in. De tegenstandster hield er een hoog tempo op na, maar Michaela bokste zeer goed mee en voor ons plaatste ze ook hardere en duidelijkere treffers dan haar tegenstandster. Jammer voor ons maar de Duitse juryleden zagen het toch anders. Ze verliest nipt op punten, maar we hebben in overleg met de trainer van Katrin afgesproken een rematch te regelen in Nederland.

We kijken terug op een fijne boksdag die ons motiveert om op dezelfde voet verder te gaan. Iedereen bedankt die hieraan heeft meegeholpen en tot volgende week alweer in Breda waar Evi een demo bokst en Akram tegen een technische Simon Pormes van Boksvereniging Van het Hof uit Rotterdam.

 

Contact

Trainingslocatie
Sporthal Munstergeleen
Pancratiusstraat 25
6151 CD Munstergeleen

Vragen?
boksschool@deamateur.nl

© Boksschool de Amateur