1 december 2015

Geslaagd NK 2015 voor Xavier Köhlen

Nederlandse Kampioenschappen 28-29 november in Rotterdam

Afgelopen weekend heeft het NK boksen 2015 plaats gevonden in het Topsportcentrum van Rotterdam. Zaterdag moest Xavier de halve finale boksen tegen Dari Duarte van RBV van ’t Hof uit Rotterdam in het weltergewicht t/m 69 kg, Elite Heren A-klasse,3×3 minuten. Dari Duarte is een links voorstaande ietwat grotere bokser met een grote reach. Hij had 29 wedstrijden gebokst waarvan 23 gewonnen. Xavier bokst in het blauw en begint zijn wedstrijd eerst aftastend met veel schijnbewegingen en enkele goed geplaatste treffers. De tweede ronde plaatst hij ook weer goede zuivere treffers maar de tegenstander probeert hem te ontregelen door regelmatig af te klemmen. Xavier laat zich niet uit zijn concentratie halen, wordt zelf zeer weinig geraakt en zet deze ronde ook weer op zijn naam. Ook de derde ronde begint en eindigt hij sterk waardoor hij deze halve finale met 3-0 weet te winnen. De andere halve finale was Delano James tegen Bryan Nisia, maar deze werd niet gebokst ivm afmelding Nisia. Xavier, super gebokst en gefeliciteerd met deze 19e overwinning van de 21 gebokste wedstrijden.

Zondag 29 november werden op dezelfde plaats alle (22) finales gebokst. Voor de pauze alle B klassers en na de pauze alle A Klassers. De tribunes waren redelijk goed bezet en uit de aanmoedigingen was goed te merken dat er veel fans voor de Limburgse boksers aanwezig waren.

Michaela Helmesova bokste als eerste van onze Boksschool. Michaela heeft aangegeven dat ze haar laatste wedstrijd zal boksen. Ze bokst deze finale tegen Rachell Ritfeld eveneens van RBV van ’t Hof. Zij is meerdere keren kampioen geweest en bokste ook haar laatste wedstrijd. Vanuit de rode hoek werd zij ook bijgestaan door Dis Paulussen die haar al jaren begeleid en een goede vertrouwensband mee heeft. Ze begint goed geconcentreerd en weet goed mee te boksen met de soms links en dan weer rechts voorstaande bokster. De tweede ronde wordt ze te vaak geraakt door de linkse stoothand laag en hoog. De derde en vierde ronde bokst Michaela weer goed mee en laat zien dat ze uit het goede hout gesneden is om het uiterste eruit te halen. Het mocht niet baten. Rachell wint verdient met meer geplaatste duidelijke treffers, maar het was een waardig afscheid van beide goed boksende dames. Michaela bedankt voor de tomeloze inzet van jou en de discipline waarmee jij iedere keer weer met alle zaken omgaat.

Xavier bokst ook zijn finale deze dag. Hij treft wederom de zeer sterk boksende Delano James van RBV van ’t Hof. Kenn Cremers doet zoals gebruikelijk de warming up met Xavier. Alles wordt gezamenlijk nog eens doorgenomen en de finale kan beginnen. Beide boksers boksen een sterke eerste ronde die m.i. naar Xavier gaat. De tweede ronde is wederom op het scherps van de snede. De derde ronde krijgt Xavier mee dat hij ook deze ronde volle overtuiging zal moet gaan om de ringrechters te overtuigen. Ook deze ronde probeert hij weer sterk te beëindigen, maar Delano bokst continu sterk mee. Xavier scoort iets duidelijker en wint deze spannende finale met 2-1. Het is voor het tweede achtereen volgend jaar dat hij zijn nationale titel behaald in deze weltergewichtklasse. Dit jaar heeft de Nederlandse Boksbond gezorgd voor een prachtige belt om trots op te zijn.

Het was mooi om te zien dat 4 finales achter elkaar Limburgse boksers hun finale wonnen en Nederlands kampioen werden. Xavier, wederom van harte gefeliciteerd met deze Titel en ik hoop dat je het volgend jaar ook aan enkele internationale wedstrijden/toernooien zal gaan deelnemen. Alle meegereisde toeschouwers bedankt voor jullie support en Jürgen Mols bedankt voor het maken van de foto’s.

 

 

Contact

Trainingslocatie
Sporthal Munstergeleen
Pancratiusstraat 25
6151 CD Munstergeleen

Vragen?
boksschool@deamateur.nl

© Boksschool de Amateur