28 april 2015

Euregionaal Boxteam Aachen tegen Köln

Zaterdag 25 april 2015 Xavier Köhlen  versus Sebastian Gallard-Sanchez

Het is zaterdag 25 april 2015. Er wordt weer gebokst in Aken (Zeppelinstrasse) met het Euregionaal Team Aachen, 7 boksers, (waar Xavier Köhlen, Hannes Terlinde, Ricardo Snijder en Hovannes Mariosian buitenlandse deelnemers van zijn) tegen de Gastmannschaft SC Colonia 06 Köln. Deze vereniging staat momenteel bovenaan in de Oberliga competitie. De wedstrijden vinden weer plaats in een eenvoudig bokszaaltje waar maar 7 euro entree voor volwassenen en 3.50 euro voor jeugd wordt gevraagd. Er is weer zoals vanouds voor lage prijzen veel soorten koek en drank te krijgen. Dit keer zijn er meer dan 20 vrienden en kennissen meegekomen naar Aken die Xavier goed hebben aangemoedigd.

Xavier bokst tegen Sebastian Gallard-Sanchez in de A-klasse Elite t/m 69 kg. Hij doet zijn algemene warming-up en wordt daarna op de pads genomen door Kenn Cremers. De tegenstander van Xavier is iets kleiner maar een zeer beweeglijk boksertje. De 1e ronde houdt Xavier goed druk maar loopt geen onnodige risico’s. De 2e ronde voert hij zijn tempo iets op en laat duidelijk zien dat hij de technisch en tactisch sterkere bokser is. De 3e ronde laat hij wederom zien dat hij maar voor 1 ding naar Aken is gekomen en dat is winnen. Mooi druk zettend en onder de hoeken doordraaiend weet hij op een sublieme manier te laten zien wat mooi boksen is. De scheidsrechter wijst dan ook Xavier aan als duidelijke winnaar van deze mooie bokspartij. Ook de Duitse trainer Martin Lücker maakte de opmerking dat hij zeer genoten had van het sterke technische en tactische optreden van Xavier. Helaas verloren wij als team met 11 tegen 10. Hannes Terlinde won zijn partij op punten in het super zwaargewicht en Ricardo Snijder, zwaargewicht, moest helaas stoppen vanwege een wenkbrauwblessure opgelopen in de eerste ronde.

Iedereen hartelijk bedankt voor hun aanwezigheid en Loek bedankt voor het maken van de foto’s. Ik hoop dat er de volgende keer nog meer liefhebbers meegaan, want we gaan nog mooie tijden tegemoet met onze boksers.

De wedstrijden waren trouwens te volgen via een livestream zender, Sportdeutschland.TV

Contact

Trainingslocatie
Sporthal Munstergeleen
Pancratiusstraat 25
6151 CD Munstergeleen

Vragen?
boksschool@deamateur.nl

© Boksschool de Amateur