31 maart 2015

Boksschool De Amateur naar Denemarken

logo

 

Vrijdag 27 maart zijn we om 07.00 uur vertrokken naar Denemarken. Akram Essakkili en Michaela Helmesova waren ingeschreven om deel te nemen aan de HVIDOVRE BOX CUP in Kopenhagen. Constant is meegegaan als scheidsrechter namens de Nederlandse Boksbond.

We zijn via Venlo (Golden Gloves, Xofleer en Holsken) en Bremen (Voltreffer, Fam. Wagenfeld en Fam. Klouwen) gezamenlijk met 22 personen naar Denemarken gereisd. Dit alles was aangestuurd door Erna die de routes, afspraken en telefoonnummers verzameld had. Jeremie Besson van Golden Gloves was de eindverantwoordelijke voor de hele operatie. In Denemarken aangekomen na een reis van bijna 12 uur, werden we ontvangen in een sporthal waar Akram (54.3 kg)en Michaela (58 kg) gewogen werden. Inschrijfgeld betalen, deelname certificaten in ontvangst nemen en boekjes afgeven. Daarna eten, douchen en slapen. Het was een net hotel met een goede verzorging.

Zaterdag op tijd op staan. Vanaf 09.00 uur tot 21.00 uur, 70 bokspartijen in 2 ringen. Constant heeft die 2 dagen flink wat partijen mogen leiden en de nodige ervaring op gedaan. Akram bokste tegen de Deen Joakim Lander die 14 partijen had gebokst en 13 had gewonnen. Akram(8 partijen,7 winst) was helaas niet 100% fit en heeft een ietwat mindere voorbereiding gehad. Desalniettemin bokste hij een goede wedstrijd waarin de Deen iets sterker was. Een terechte beslissing waaruit weer genoeg leermomentjes zijn te halen. Akram duidelijk gemaakt dat hij meer leert van deze verloren partij dan van alle gewonnen partijen. Hij pakte het zeer sportief op zoals het hoort en hij gaf aan dat dit hem alleen maar meer stimuleerde om nog beter te worden.

Later op de dag moest Michaela aantreden tegen de Deense Ida Jensen. Na een goede warming up betrad ze de ring en domineerde de wedstrijd vanaf het begin tot aan het einde van de vierde ronde. Ze bokste op een zeer zelfverzekerde manier tegen de Deense wat alleen maar meer vertrouwen geeft richting een volgende wedstrijd.

Zondags heeft ze in een kelder, waar enkele boksringen op stonden en waar we in eerste instantie niet echt mochten komen, verschillende sparringsronden tegen een Deense en een Cypriotische tegenstandster gebokst. Dit waren pittige sparringspartijen die extra waren meegenomen vwb dit mooie weekend.

Hierna snel ingepakt en richting huiswaarts voor een lange maar zeer gezellige terugreis. We hebben goede contacten gehad met veel mensen uit de bokswereld, maar ik wil Arold Klouwen en Jeremie Besson hartelijk bedanken voor hun steun tijdens dit weekend.

Groet John

tshirt en medaille akram michaela akram en john scheidsrechters

Contact

Trainingslocatie
Sporthal Munstergeleen
Pancratiusstraat 25
6151 CD Munstergeleen

Vragen?
boksschool@deamateur.nl

© Boksschool de Amateur