12 november 2018

David van de Berg en Kian Terwind Zuid-Nederlands Kampioen

Zuid-Nederlandse Kampioenschappen Rijswijk/Eindhoven

Rijswijk, 10 november 2018, halve finale Zuid-Nederlandse kampioenschappen
David van de Berg vs Mick Hout

David van de Berg van Boksschool de Amateur heeft zaterdagavond in de halve finale van de Zuid-Nederlandse kampioenschappen gebokst tegen Mick van Hout van Aleco Sport Vision. David begon zelfverzekerd aan de partij. Al snel in de eerste ronde vond hij het overwicht en wist hij zijn tegenstander diverse keren te raken. Hij bokste technisch en conditioneel sterk en zette constant zijn tegenstander onder druk. In de tweede ronde bokste hij nog iets sterker en raakte hij Mick enkele keren hard met directe stoten, waardoor deze dusdanig zwaar onder druk kwam te staan dat zijn trainer de handdoek in de ring gooide.

Een klinkende overwinning voor David, die hiermee doorgaat naar de finale in Eindhoven vandaag 11 november. Klasse David en succes!
Wij danken trainer Marc Vrolijks van SCM-Boxing Maastricht voor zijn kundige en prettige begeleiding bij afwezigheid van Ger.

 

Eindhoven, 11 november 2018 finale Zuid-Nederlandse kampioenschappen.

Kian Terwint vs Bjarne Machielse, David van de Berg vs Robert Jan Verweij, Evi Papadopoulos vs Selah Melfor

In sportcentrum Sport Vision te Eindhoven organiseerde boksvereniging The Golden Gloves de finales van de Zuid-Nederlandse kampioenschappen. Drie boksers van De Amateur mochten deelnemen aan deze finales. Als eerste trad Kian Terwind aan tegen Bjarne Machielse van Aleco Sport Vision in de categorie scholier. Beide boksers boksten actief en technisch sterk. Al snel bleek Kian duidelijk het overwicht te hebben. Hij bokste aanvallend met snelle zuivere stoten zowel op het hoofd als op het lichaam en week geen centimeter voor zijn tegenstander. Ook zijn tegenstander bokste goed en netjes, maar was niet opgewassen tegen de kwaliteiten van Kian. Kian won op overtuigende wijze met 3-0. Het was een mooie wedstrijd waarin twee zeer jonge boksers op indrukwekkende wijze lieten zien dat technisch sterk boksen ook op jonge leeftijd al heel goed kan.

De zesde partij ging tussen David van de Berg en Robert Jan Verweij van RBV van ’t Hof in de categorie cadet. David had zijn finaleplek de dag ervoor in Rijswijk veiliggesteld, waardoor hij beperkte rust had gehad voor de finale. Nog niet 100% hersteld van de dag ervoor en met een gezonde dosis spanning begon David de partij direct sterk en aanvallend. Zijn tegenstander bood goed weerstand, maar wist de snelle directes van David niet te ontlopen. Ook David bokste vooral vooruit en aanvallend en maakte goed gebruik van zijn reach. Zijn tegenstander, die ook al wat ervaring heeft, wist ook punten te scoren en zette ook David met momenten onder druk. Hij moest echter in alle rondes zijn meerdere erkennen in David, die deze voor hem uitdagende partij duidelijk op punten won met 3-0. Een zeer goede prestatie van David, die zijn spanning overwon en ondanks zijn inspanning van de dag ervoor zijn tegenstander fysiek en technisch de baas was.

In de laatste partij van de avond nam Evi Papadopoulos het op tegen Selah Melfor van Aleco Sport Vision. Het betrof een partij in de categorie elite dames over drie ronden van drie minuten. Beide boksers zijn ervaren en waren elkaar reeds eerder tegengekomen in de ring. Evi begon de partij zeer actief en aanvallend. Ook haar tegenstander oefende druk uit en al snel ging het hard tegen hard. Beide boksers raakten elkaar diverse keren en lieten elkaar amper ruimte. Evi liet zien wat ze waard was en gaf alles wat ze in zich had. Ze nam weinig rust en bleef aanvallen, wat ten koste ging van haar verdediging. Hierdoor wist haar tegenstander punten te maken, die doorslaggevend bleken om de partij naar zich toe te trekken. Beide boksers maakten het elkaar moeilijk en het was een zware partij, die ondanks Evi’s sterke prestatie niet in haar voordeel werd beslist.

Klasse wedstrijden gebokst met als resultaat 2 kampioenen.  Top prestatie.

 

Contact

Trainingslocatie
Sporthal Munstergeleen
Pancratiusstraat 25
6151 CD Munstergeleen

Vragen?
boksschool@deamateur.nl

© Boksschool de Amateur