2 december 2018

2e John Huiveneers Memorial

Zaterdag 24 november 2018

Op zaterdag 24 november werd voor de 2e keer de John Huiveneers Memorial gehouden. Om 15:00 klonk voor de eerste keer “helpers weg” en de gong voor de aanvang van de 1e wedstrijd. Ook dit jaar was de zaal goed gevuld en kon het publiek gaan genieten van 14 wedstrijden tussen de leden onderling van de Boksschool De Amateur.  De wedstrijden stonden onder leiding van trainer Ger van Haen en de boksers werden in de hoek gecoacht door Jan der Haag en in de andere hoek door Paul Hamaekers. Onder het publiek was ook Xavier Köhlen, voormalig amateurlid ,aanwezig die speciaal naar de wedstrijden was komen kijken, ondanks dat hij de dag erna zijn 2e profwedstrijd moest boksen, die hij overigens al na 32 seconden in de 1e ronde had beslist.  

De wedstrijden lieten zien dat de bokssport door alle leeftijdscategorieën verricht kan worden. Er was maar liefst een verschil van 52 jaar tussen de jongste en oudste deelnemer. Het publiek kon genieten van mooie wedstrijden, en niet om anderen te kort te doen, maar er was één wedstrijd die er boven uit stak. De wedstrijd tussen David en Kian. Deze werd door iedereen vol bewondering bekeken. Ze werden dan ook terecht beloond met een mooie beker voor de “Stijlprijs” en als “Aankomend talent” Deze prijs werd persoonlijk overhandigd door Erna Huiveneers.

Was vorig jaar nog gekozen voor een besloten avond, dit jaar konden allen aanwezigen na de wedstrijden lekker blijven nagenieten op de muziek van de in Munstergeleen bekende DJ Wouter Ijpelaar.  Voor de innerlijke mens te versterken was om 19:00 geregeld dat Frietig Frietje uit Sittard aanwezig was. De frites met snack waren goed verzorgd en dit werd dan ook door iedereen smakelijk gegeten. Na nog de nodige uren gezellig samen te zijn geweest ging het licht aan en keerde iedereen huiswaarts.

We danken alle leden met aanhang die deze zaterdag hebben bijgewoond, zij het actief of inactief en  tevens de aanwezigen die spontaan naar het Gemeenschapshuis waren gekomen voor de bokspartijen te aanschouwen.

Tevens dank aan Roger Verhaeg voor het vastleggen van deze geslaagde middag

Contact

Trainingslocatie
Sporthal Munstergeleen
Pancratiusstraat 25
6151 CD Munstergeleen

Vragen?
boksschool@deamateur.nl

© Boksschool de Amateur