10 november 2019

Rick Meijers op de Zuid Nederlandse Kampioenschappen

Zaterdag 2 en zondag 3 november 2019

Op zaterdag 2 november 2019 moest Rick Meijers van Bc de Amateur zijn eerste wedstrijd boksen tijdens de Zuid Nederlandse kampioenschappen. Rick moest het in de achtse finale opnemen tegen Jangin Shekbo van BC Dos uit Vlissingen. Rick begon rustig en liet zijn voorhand directe goed zijn werk doen. Hij scoorde voldoende treffers en sloot deze ronde in zijn voordeel af. De tweede ronde kwam zijn tegenstander feller uit zijn hoek maar Rick behield toch zijn voordeel en deze consolideerde hij ook in de derde ronde waardoor Rick deze wedstrijd winnend afsloot met een 3-0 score. Hierdoor heeft Rick zich geplaatst voor de kwartfinale die op zondag 3 november plaatsvindt wederom in Rotterdam.

Op zondag 3 november 2019 moest Rick Meijers van Bc De Amateur het opnemen tegen Michel Mellema van RBV Crooswijk. Rick ging goed van start maar merkte al snel dat zijn tegenstander een stuk sterker was. Des ondanks deed Rick goed mee in de eerste ronde en wist deze uit te boksen. In de 2e ronde was Rick al een stuk vermoeider waardoor hij meerdere stoten moest opvangen en al minder terug begon te doen waardoor hij in ronde twee 2x werd aangeslagen. Wel deed Rick goed zijn best om deze 2e de ronde te blijven staan en mee te blijven boksen. Alvorens de 3e ronde van start ging werd er door de ringarts besloten om de wedstrijd te stoppen. We waren zeer zeker niet getreurd want Rick heeft zich goed geweerd en heeft des ondanks een keurige partij neergezet.

Rick succes met de volgende wedstrijden.