30 maart 1981

Ger van Haen “opereert” Fries Tjalsma

ROTTERDAM – Drie Limburgse boksers staan vanavond in het Amsterdamse Carré in de finales van de Nederlandse kampioenschappen 1981: Maastrichtenaar Jef Zwakhalen in het vedergewicht, John van Elteren uit Nieuwenhagen in het zwaarwelter en de Munstergeleense Amateur-pugilist Ger van Haen in het zwaargewicht. Vooral de manier waarop Ger van Haen zich tijdens de halve finales in Rotterdam kwalificeerde, was indrukwekkend.

De DSM-operator had geen kind aan de Fries Pieter Tjalsma en besliste het gevecht voortijdig. Van Haen bouwde een regelmatige puntenvoorsprong op en maakte uitstekend gebruik van zijn linkse hoek. In de tweede ronde klapte het oog van Tjalsma dicht, waarna de partij in de volgende ronde op medisch advies werd gestaakt. Op dat moment stond Ger van Haen zó ver op punten voor, dat hij ook zonder die interventie de finaleplaats al lang op zak had. «

Tegenstander in de finale is de Brabander André Oetelaar die zijn halve finale part ij tegen de Fries Roukema door interventie in de eerste ronde won. Oetelaar beschikt over een gevaarlijke rechtse. Daarmee haalde hij zijn tegenstander al na een minuut neer.

Ger van Haen Nederlandse Kampioenschappen 30-03-1981 foto Ger van Haen Nederlandse Kampioenschappen 30-03-1981 tekst

Contact

Trainingslocatie
Sporthal Munstergeleen
Pancratiusstraat 25
6151 CD Munstergeleen

Vragen?
boksschool@deamateur.nl

© Boksschool de Amateur