11 juni 2019

David van de Berg Nederlands Kampioen Junioren

David van de Berg en Senne Terwint actief in Rijswijk

Afgelopen weekend vonden de NK junioren boksen plaats in Rijswijk Voor Boksschool de Amateur namen Senne Terwint en David van de Berg deel aan deze kampioenschappen.

Op zaterdag 8 juni moest Senne Terwint het in de kwartfinale opnemen tegen L Visser van Fightclub Flevo. Voor Senne was dit zijn eerste wedstrijd en was in het begin nog onwennig. Werd in eerste ronde onder druk gezet waarbij hijdoor ringrechter 8 tellen rust kreeg. Hij hervond zich uitstekend en nam het gevecht weer goed op waarbij over en weer slagenwisselingen plaatsvonden waarbij zijn tegenstander in de derde ronde ook aangeteld werd maar het mocht niet baten, hij verliest maar heeft laten zien dathij uit het goede hout gesneden is en hier veel van geleerd heeft.

David van de Berg moest het deze dag opnemen in de halve finale tegen Damian Baljet van Boksschool Teus de Kruyf, David begon voortvarend en drong Damian Baljet gelijk in de verdeding en sloot de eerste ronde af met een voorsprong. De tweede ronde ging David op de zelfde voet verder en kreeg zijn tegenstander gelijk 8 tellen rust. Op een gegeven moment was het overwicht te groot zodat de ringrechter besloot deze wedstrijd te stoppen en David werd uitgeroepen tot winnaar via RSC( referee stops contest) en zodoende heeft David zich geplaatst voor de finale die op maandag 11 juni plaatsvindt.

In de finale moest David boksen tegen Mick v/d Hout van Aleco Boksacademy. David begint afwachtend maar nam steeds het initiatief na een aanval van zijn tegenstander en scoorde voldoende punten om deze ronde naar zich toe te trekken .In de tweede ronde ging het gelijk op en behield David zijn voorsprong waarna hij in de derde ronde het initiatief weer naar zich toe trok en weer veel scoorde .David werd dan ook uitgeroepen tot  winnaar op punten en is hiermee Nederlands kampioen Junior geworden in zijn klasse.

Tevens is David ook gepromoveerd naar een hoger niveau nl. B-klasse daar hij meer als 6 wedstrijden in totaal gewonnen heeft.

Contact

Trainingslocatie
Sporthal Munstergeleen
Pancratiusstraat 25
6151 CD Munstergeleen

Vragen?
boksschool@deamateur.nl

┬ę Boksschool de Amateur