11 februari 2019

David van de Berg kampioen van de Open Zuid-Nederlandse Kampioenschappen 2019

David van de Berg vs Damian Baljet 

Op zondag 10 februari moest David het in de finale van de OZNK 2019 in Eindhoven het opnemen tegen Damian Baljet van boksschool Teus de Kruyf 

De 1e ronde liet David meteen zien wie de dominante bokser in de ring was door de tegenstander vooral met directe stoten op afstand te houden en zo de 1e ronde te bepalen.

In de 2e ronde maakte hij het zijn tegenstander bijzonder moeilijk door zowel enkelvoudige als meerdere directes te plaatsen, waardoor de tegenstanders zich steeds vaker ging vastklemmen aan David. Maar hij liet zich hierin niet meeslepen en maakte punten met opstoten en hoeken.

In de 3e en laatste ronde ging het tempo omhoog om de wedstrijd naar zich toe te trekken vanuit beide kanten. David bleef goed kijken scoorde punten met zijn harde directe voorhand. Ook counterde hij op het juiste moment met opstoten en hoeken en scoorde op deze wijze duidelijke punten. De tegenstander probeerde David al klemmend naar de hoek te drijven maar hier wist hij goed juit weg te komen en vanuit het midden van de ring weer de wedstrijd op te pakken met goed voorwaarts boksen.

De uitslag was dan ook dat David de terechte winnaar was en hierdoor kampioen is van de Open Zuid-Nederlandse Kampioenschappen 2019

David van harte proficiat met je 2e kampioenschap. Top prestatie geleverd.

 

Contact

Trainingslocatie
Sporthal Munstergeleen
Pancratiusstraat 25
6151 CD Munstergeleen

Vragen?
boksschool@deamateur.nl

┬ę Boksschool de Amateur